Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's)

Wat je moet weten over SDG Nederland

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Kijk voor meer informatie de website van SDG Nederland.

Onze SDG's

Bij kringloopwinkel Op ‘e Nij dragen wij ons steentje bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2030. Als kringloopwinkel hebben we aantal belangrijke kernwaarden om onze samenleving vooruit te helpen richting een duurzamere economie en op een praktische manier iets te willen toevoegen aan de samenleving.

Bestrijding van armoede

Waar nood of onrecht is bieden wij concrete steun. Wij zijn een stichting die zich inzet voor het bestrijden van armoede en sociaal onrecht.

Verantwoordelijk voor elkaar

Iedereen binnen de organisatie handelt eerst en vooral ten behoeve van de meest kwetsbaren. Het gaat om elkaar steunen.

Open en gastvrij

Iedereen is welkom in onze winkel. Accepteer en respecteer verschillen tussen mensen en behandel een ieder op een gelijkwaardige manier.

Iedereen gelijk

Iedereen heeft recht op een plek om te werken en mensen om zich heen te hebben, in een omgeving die duurzaam wordt beheerd.